Vrijdag 18 oktober 2024

Dit waren de meest bijzondere transfers in Nederland van deze zomer


Nederland heeft weer een bewogen transferseizoen achter de rug. Er staan weer een aantal dure transfers genoteerd, van Nederland naar het buitenland. Dit seizoen kreeg met name Ajax het flink voor de kiezen. Er werden spelers aangetrokken, maar ook spelers verkocht. Het is belangrijk om de ontwikkelingen rondom de belangrijkste voetbalspelers en club te kennen, zodat je een goed beeld krijgt van de kansen van de clubs, dit seizoen.

Meest bijzondere transfers in Nederland

Ook deze zomer zijn weer veel voetballers in Nederland van club gewisseld. Zo werden de wenkbrauwen wel even gefronst, toen bekend werd dat Wout Weghorst naar Ajax vertrok. Het was dan ook groot in het nieuws. Daarnaast was de transfer van Teun Koopmeiners naar Juventus de duurste transfer van dit seizoen. En de beslissing van Steven Bergwijn om met zijn 26 jaar naar een andere, onbekendere club te vertrekken, leidde bij bondscoach Ronald Koeman tot een drastisch besluit.

Teun Koopmeiners naar Juventus

Verreweg de meest bijzondere transfer in Nederland van de afgelopen zomer, is de transfer van Teun Koopmeiners. Het heeft veel voeten in de aarde gehad en er was veel getouwtrek, maar inmiddels is bekend dat hij voor 51,3 miljoen euro de overstap van Atalanta naar Turijn maakt. De toptransfer hing al lang in de lucht, maar het komende seizoen trekt Koopmeiners de voetbalschoenen voor Juventus aan.

Koopmeiners tekent een contract tot de zomer van 2029. Atalanta ontvangt daarvoor een transfersom van 51,3 miljoen euro. Daarmee is de speler de duurste transfer van de afgelopen zomer. Juventus was al tijden in de speler geïnteresseerd, maar de vraagprijs van 60 miljoen euro was voor Juventus toch wat te veel. De houding van Atalanta zorgt voor problemen met Koopmeiners, die in 8 augustus in opstand kwam en niet meer wilde trainen. In februari was hem een transfer beloofd. Uiteindelijk leidde dat tot interne ruzies, maar de voetballer heeft toch zijn zin gekregen.

Wout Weghorst naar Ajax

Een andere opmerkelijke transfer van de inmiddels bijna afgelopen zomer in Nederland, is die van Wout Weghorst. De speler heeft eind augustus eindelijk de transfer van Burnley naar Ajax weten af te ronden. Weghorst staat tot de zomer van 2026 onder contract van de welbekende club in Amsterdam. Ajax had al langere tijd de zinnen gezet op de inmiddels 32-jarige Weghorst. Dit spits had er niet lang over na hoeven denken, want tijdens het Europees Kampioenschap zat hij al met de transfer in zijn hoofd. Hij zou toen al hebben ingestemd, maar Ajax had de financiële zaken nog niet op orde, dus moest er nog even worden gewacht.

Nu is Weghorst de derde spits in de selectie van Ajax. Ook Brian Brobbey en Chuba Akpom behoren tot de mogelijkheden van trainer Francesco Farioli. Over beide spelers gingen geruchten dat zij Ajax zouden verlaten, maar dat is uiteindelijk niet gebeurd.

Steven Bergwijn verlaat Ajax

Waar Wout Weghorst juist bij Ajax kwam, heeft Steven Bergwijn de club juist verlaten. Veel voetbalsupporters van Ajax vinden dat jammer, want deze speler heeft in het verleden mooie resultaten neergezet voor de club. Hij maakt een overstap naar de voetbalclub Al-Ittihad. Op de laatste dag van de transferperiode werd duidelijk dat de Saudische club serieuze interesse in Bergwijn had. Zijn transfer kwam zeker onverwacht en hing niet lang in de lucht. Technisch directeur Alex Kroes zei eerder op die dag nog geen grote transfers meer te verwachten. Maar Al-Ittihad had zich officieel gemeld bij Ajax, waardoor de club toch snel moest besluiten om Bergwijn van de hand te doen.

Het is niet duidelijk of de club uit Saoedi-Arabië uiteindelijk de vraagprijs van 25 miljoen euro betaald heeft. De deadline liep al snel af, waardoor Ajax snel moest beslissen. Later op de dag werd bekend dat de transfer was goedgekeurd. Ajax zou twintig miljoen euro hebben ontvangen en dat bedrag zou verder oplopen door bonussen. Kamaldan Sulemana neemt de plaats van Bergwijn in. In ieder geval hoeft Bergwijn niet meer aan te kloppen bij bondscoach Ronald Koeman. Die vindt de overstap van de 26-jarige vleugelspeler naar een club als Al-Ittihad ondermaats en getuigen van te weinig ambitie.

Waarom transfers belangrijk zijn voor voetbalwedden

Het is belangrijk om transfers te volgen, omdat het iets zegt over de vorm van de club als je gaat voetbalwedden. Zo kun je vaak ook wedden op transfers tijdens het transferseizoen. Dit kan bij veruit de meeste gokaanbieders die je op het internet kunt vinden, waaronder de gokaanbieders buiten Nederland, die CRUKS en toch gokken mogelijk maken. Je kunt bij deze aanbieders voetbalwedden zonder dat een eventuele cruks registratie een probleem is.